News 

14.12.2006 - Cena informací roste.

V dnešním světě internetu a přesycenosti sděleními v pochybné kvalitě valícími se ze všech stran, patří přímo cílená a podstatná informace k nejcennějšímu obchodnímu artiklu. Konkrétně v oblasti, kterou se zabýváme, jde o znalosti spojené se spory kolem pohledávek a o ostatní nedodržování smluvních vztahů.
Nevědět o všech možnostech řešení sporů může znamenat zmeškanou příležitost k získání svých pohledávek. Rozhodčí řízení je obecně málo známé, nicméně o jeho existenci se díky akcím, jako jsou semináře Unie pro rozhodčí a mediační řízení ČR, dozvídá stále více manažerů. Mediace a další možnosti spojené s mimosoudním řešením sporů, jsou v Česku zcela na startu jejich využívání v podnikatelské praxi. Navíc i ten, kdo ví, že na místo slova arbitráž lze obratem dosadit slovo rozhodčí řízení, někdy netuší co je vlastně podstatou tohoto procesu a jaké je legislativní pozadí rozhodčího řízení.
Mít dostatek podkladů pro rozhodování o postupu podniku v řešení smluvní nekázně partnerů je stejně důležité, jako například informace o postavení společnosti na trhu. Pokud investují manažeři čas a firemní prostředky do školení zaměřených na získávání svých zákazníků, je s podivem, jak malá část podnikatelské veřejnosti se věnuje i oblasti pohledávek, tedy řešení toho, jak za své služby zákazníkům dostat zaplaceno. S ohlédnutím na uplynulý rok musíme konstatovat, že potřeba kvalitních znalostí z oblasti řešení sporů se pomalu, ale o to jistěji prosazuje u stoupajícího počtu vedoucích pracovníků a majitelů firem. Na čtyři stovky vrcholných manažerů a majitelů firem se v roce 2006 zúčastnily téměř dvou desítek seminářů a školení na témata řešení sporů, rozhodčí řízení a mediace v praxi a další oblasti řízení smluvních rizik.
Zástupci společností jako UNIQA, Skanska DS, HVB Bank Czech Republic a dalších obdobných subjektů, vědí proč investují finance a hodiny svého času do absolvování uvedených seminářů. Jsme si jistí, že informace jsou potřebným artiklem i pro majitele a manažery dalších podniků – každý ekonomický subjekt v Česku je vystaven smluvním rizikům, každý se potýká s hrozbou neplatičů.
Ve snaze přiblížit nové možnosti ochrany před spory a jejich řešení i ostatní podnikatelské veřejnosti budeme v roce 2007 pokračovat v sérii intenzivních vzdělávacích akcí a nabídce služeb. Víme, že sdělení o existenci užitečných vzdělávacích akcí se k řadě zájemců nedostalo. Na příští rok proto připravujeme intenzivní informační kampaň, pokusíme se pozvat do vzdělávacího programu maximum společností a osob, které problémy mají a o jejich řešení se chtějí aktivně zasazovat. Informace k seminářům naleznete samozřejmě zde na internetových stránkách, včetně nové možnosti se přednostně zaregistrovat a získat výraznou slevu.

Společnosti zastoupené na semináři 5. 12. 2006:

Prefa Brno a.s.
LEGA INOX spol.s.r.o.
RENOMAG spol. s r.o.
TOP Servis spol. s r.o.
Moravský Peněžní Ústav - spořitelní družstvo
KRUŽÍK s.r.o.
PROGIO a.s.
NATMAL s.r.o.
PŘEMYSL VESELÝ stavební a inženýrská činnost s.r.o.
Advokátní kancelář Bulinský, Mach & Vávra
OXID Networks s.r.o.
Moravské keramické závody,a.s.
RK RENA s.r.o.
Ing. Jiří Nezval
Deceuninck, spol. s r.o.
STAREX spol. s r.o.
MIRROR CZ, spol. s r.o.
DAVAZ, spol. s r.o.
HYDROPROJEKT CZ a.s.
REALITY RECOM s.r.o.
IDS - Inženýrské a dopravní stavby Olomouc a.s.
SIGNUM spol. s r.o.
ProMinent Dosiertechnik CS, spol. s r. o.
LAVIMONT ELEKTRIC, spol. s r.o.
Centro PV, s.r.o.
IREKS ENZYMA s.r.o.
ČSAD Tišnov, spol.s r.o.
HEPRO, spol. s r.o.
LUKROM, spol. s r.o.
Karotáž a cementace, s.r.o.
Advokátní kancelář Indra & Šebesta, Mgr. Jiří Šebesta
Smarthome, s.r.o.
Brand Promotion CZ, s.r.o
VONEKL s.r.o.
ZKL, a.s.
CARION BOHEMIA, a.s.
SEADD, s.r.o.
POLYMER INSTITUTE BRNO, spol. s r.o.



Přiložené fotografie:

Otevřít velké foto
Otevřít velké foto
Otevřít velké foto



Zpět >>



URMR a.s., Příkop 6, 602 00 Brno

telefon: +420 545 242 592 - e-mail: info(at)urmr.cz - web: www.urmr.cz

Úvod - O nás - Rozhodčí řízení - Mediace - Vzdělávání - Kontakt - Všeobecné obchodní podmínky - Mapa stránek

Web používá pouze funkční cookies, které jsou nezbytné pro fungování webových stránek.